El nostre poble

Porreres és un poble participatiu. Els seus ciutadans fan que així sigui formant part de les quasi 50 associacions i entitats existents al poble. El vessant d’aquestes entitats també demostra el tarannà dels porrerencs i porrerenques: esports, educació, cultura, agricultura i solidaritat, entre altres, han marcat la manera en què els veïnats del poble es relacionen entre ells mateixos i també amb l’exterior ja sia rebent als visitants o sortint fora de Porreres.

Els porrerencs i porrerenques participen de tot allò que s’organitza: des de fires i festes, actes de cultura popular i tradicionals o tot tipus d'activitats que copsen l'agenda del poble en el decurs de totes les estacions de l’any.

No és estrany pels veïnats del poble trobar-se compartint una activitat al carrer o a la plaça de la Vila.

Una mostra de l'empenta, l'esperit col·laborador i implicació i solidaritat del poble és la construcció en un sòl dia de la carretera que puja fins a Monti-sion. Arran d'aquest fet del dia 14 de gener de 1954, sobre el caràcter dels porrerencs hi pesa encara la fama d'emprenedors i decidits a aconseguir allò que es proposin.

Pel que fa a l'econòmica, durant molts segles l'agricultura ha estat la principal font de riquesa del municipi. Dins aquest sector, no podem deixar de destacar la importància que va tenir l’Albercoc de Porreres, fruit més representatiu del municipi i que compta amb una Fira específica des de l’any 2013. L’agricultura és encara un sector important i els pagesos s'han anat adaptant als nous temps i s'han modernitzat superant una època no massa propicia per a treure beneficis de les tasques del camp.

La qualitat de la terra de Porreres és apte per als cereals, l'ametler i la vinya. Actualment al poble hi ha 4 cellers productors de vi.

El teixit empresarial del poble és també molt significatiu. L’existència de gairebé 300 empreses de diferents sectors com ara la construcció, la restauració, elèctriques, agroalimentàries, fusteries o elèctriques, entre moltes altres, demostra també aquell esperit emprenedor i decidit del qual parlàvem abans.

Amb gairebé 5.500 habitants, Porreres és el municipi amb més població i amb 86’84 kilòmetres quadrats, el més extens geogràficament de la comarca del Pla de Mallorca.