Pressupostos participatius 2018

 

Pressupostos participatius 2018

Després de l'èxit de participació del procés de pressupostos participatius de l'any passat, on més del 12% de la població hi va participar, aquest any hem decidit tornar a impulsar els pressupostos participatius de manera que la ciutadania i entitats se 'encarreguin d'identificar necessitats i proposar millores pel poble de Porreres.

La novetat d'aquest any, és que el grup impulsor és format pel Consell d'entitats, un òrgan de representació permanent per a la deliberació i consens de les polítiques municipals en matèria de participació ciutadana. En aquest espai de debat i proposta, es pretén donar transparència i corresponsabilitat al disseny mateix de tot el procés de pressupostos participatius. 

Projectes guanyadors.

Rebérem un total de 37 propostes, de les quals 16 foren acceptades i validades tècnicament pels professionals de l’Ajuntament. Els i les guanyadores foren:  

CATEGORIA INDIVIDUAL

15.000 €. Màquina de reciclatge d’envasos amb incentius. Quan el ciutadà ha acabat d’introduir tots els envasos a la màquina,  aquesta imprimeix un “tiquet incentiu” que pot contenir tots els beneficis que un estipuli, ja siguin descomptes als comerços del municipi, una petita quantitat de diners, tiquets per passar a recollir les bosses de rebuig gratuïtes, etc.

Com que aquesta proposta costaria al voltant de 15.000€, els 35.000€ restants aniran per la segona proposta més votada que ha estat:

35.000€ Centre jove: Habilitar una sala que hi ha dintre del Parc de n’Hereveta com a local per a crear l’espai pel centre jove. A més, des de l’Ajuntament es farà un borsí de dinamitzadors destinats a joventut que organitzi activitats per a infants i joves al poble.

CATEGORIA ENTITATS

50.000€à CONSELL D’INFANTS à Club d’esplai/casal de joves. S’habilitaria un espai per a fer un casal a n’Hereveta. Tal i com el Consell d’Infants demana, es podria plantejar la possibilitat d’haver-hi videojocs, mini cinema, sala per fer invents i robotica, un escenari, monitors que facin activitats organitzades (a càrrec de l’Ajuntament), tallers de lego, concursos i un jardí amb un parc (que seria n’Hereveta).

MOLTES GRÀCIES PER LA PARTICIPACIÓ!