Esports

Per ser un poble de poc més de 5.000 habitants, Porreres compte amb unes molt bones instal·lacions esportives.

Les instal·lacions són fruit de la demanda dels ciutadans ja sia per a la pràctica esportiva de forma individual com a través d’alguna de les múltiples entitats i associacions esportives que podeu conèixer a l’apartat d’entitats i associacions d’aquesta web. 

L’eix d’aquestes és al Camp municipal d'esports de ses Forques on hi trobam diferents espais:

Piscina Coberta 

La piscina municipal fou coberta i climatitzada l’any 2005. Amb concessió a l’empresa Algalia des d’aleshores, a banda de la piscina per adults, n’hi ha una d’infantil, sala de fitness, de procicling i dues més d’activitats multi esportives.

Web de la Piscina de Porreres

 

Camp de futbol 

L’original camp de futbol de ses Forques fou millorat també a l’equador de la dècada del 2000 amb la col·locació de gespa artificial, la construcció d’una graderia coberta i millora dels accessos des dels vestidors.

Amb aquestes millores també es va habilitar una pista no reglamentària per córrer al voltant del camp de joc.

 

Pista de Paddle 

Aquesta pista de paddle posà de moda aquest esport que aleshores era emergent a Mallorca i també a Porreres.

 

 

Pista Multiesportiva 

L’antiga pista descoberta de futbol sala i bàsquet, quedà en desús quan es va inaugurar el pavelló Joan Llaneras. En un estat avançat d’abandonament, a l’any 2013, l’Ajuntament de Porreres va netejar l’espai, va retirar el material obsolet i va reordenar i col·locar noves estructures per a la pràctica del bàsquet i el futbet. Al costat d’aquest espai, hi ha també l’antiga pista de tennis.

Direcció:

Contacte pel Camp Municipal d’Esports ses Forques.

Algalia Sports 971 166 994

www.algaliasport.net


Pavelló poliespotiu Joan Llanreras

Amb el nom en homentage al conegut ciclista porrerenc, el polisportiu Joan Llaneras, és un pavelló multifuncional on s’hi duen a terme mútiples activitats extra escolars, competicions esportives oficials i altres activitats.

Direcció: Carrer Lluís Vives s/n
Triasports 616 666 533
www.triasport.cat
 


Proves esportives destacades

Tot plegat, a la pràctica redunda també en l’organització i celebració de proves esportives.

Així, a banda de les proves més o manco esporàdiques que s’organitzen en el decurs de l’any i que tenen un marcat caràcter popular, existeixen també competicions que ja són habituals en el calendari esportiu no només de Porreres sinó arreu de tota l’illa.

Pujada a Monti-sion

El primer diumenge del mes de novembre, se celebra la Pujada a Monti-sion.

És un clàssic amb molta solera entre els atletes de Mallorca i prova d’això és que a 2013 arribà a la seva XXX edició.

És una prova que té vertaders adeptes i una de les poques a Mallorca que conserva el seu caràcter popular i gratuït.

 

Mitja Marató&10 Kms

El cap de setmana següent, el poble acull la cursa anomenada “sa Mitja Marató& 10kms” organitzada pel Club d’Atletisme de Porreres. És una cursa que va néixer l’any 2012 i que a les edicions de 2013 i 2014 arribà a una participació de més de 600 atletes.

 

 

Trofeu ciclisme Sant Roc

El món del pedal també té molta solera al poble.

Una prova evident n’és la carrera que se celebra amb motiu de les festes de Sant Roc (mes d’agost) i que s’organitzen des de fa més de 50 anys.

 

Colla de tres amb MTB

Finalment i també arrel de l’afició a la bicicleta de muntanya, a l’any 2014 va néixer una nova prova de resistència amb bicicleta de muntanya per equips de tres corredors anomenada “Colla de Tres amb MTB” i que se celebra també dins el mes de novembre.