Auditori municipal

L'Auditori Municipal de Porreres era l'antic Principal Cinema, obra iniciada a la postguerra pels germans Melià de Porreres, una família emprenedora que va voler crear un espai a model de la Sala Mozart de Palma. Inaugurat l'any 1945, era la sala més gran dels 3 cinemes que hi havia al poble.

Les seves portes restaren obertes fins a finals dels anys 70. Després i per gestió del regidor de cultura, Sr. Rafel Picornell Manresa, l'Ajuntament ho va llogar a la família Palmer l'any 1990.

L'estat de l'edifici s'havia anat deteriorant fins que a l'any 2002, essent batlle de Porreres el Sr. Joan Sastre Barceló, es va realitzar la compra del Principal Cinema i dels solars adjacents, un espai de més de 2.000 metres en el centre del poble, creant una Fundació entre l'Ajuntament de Porreres i el Consell de Mallorca.

Finalment el dia 9 d'agost del 2008 es va inaugurar el nou Auditori Municipal de Porreres reformant l'antiga sala i conservant la tipologia de la postguerra en el pati de butaques però comptant amb les noves tecnologies amb un escenari de 14 x 14 metres, vestuaris i aparcament.

El seu aforament és de 410 persones, 270 butaques a platea i 140 a l'amfiteatre i l'aparcament soterrani és per uns 40 vehicles. El vestíbul es converteix en un espai útil per allotjar exposicions.

L'auditori s'adapta a les necessitats dels usuaris per poder dur a terme les seves propostes: jornades, conferències, convencions, concerts, audicions... i col•labora amb les diferents escoles i entitats del poble. Elles són les responsables de que l'Auditori, sigui molt més que un auditori, mitjançant l'extraordinària i creativa varietat d'actes culturals i educatius que ens ofereixen.

Attached files