Presentada la XIII Diada d'Agricultura Ecològica

09-Abril-2019

El proper diumenge, dia 14 dabril, se celebra a Porreres,ña XIII Diada d'Agricultura Ecológica que enguany "té una temàtica molt especial com és el sòl i la seva fertilitat perquè és la base de l'agricultura ecològica", ha apuntat Miquel Coll, president d'APAEMA, en la roda de premsa de presentació de la Diada.

Coll ha destacat el seguit d'activitats que se celebren el cap de setmana entorn de la diada de diumenge, on ha destacat que hi participaran productors de totes les illes, amb l'assistència de 5 de Menorca i 2 d'Eivissa. Així mateix, ha apuntat que, com cada any, es lliurarà el premi al producte ecològic de l'any al qual opten 10 productes.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, ha dit, que per l'Ajuntament de Porreres "un any més és un plaer poder acollir aquesta diada perquè no només ens ajuda a promoure el producte ecològic sinó també a aprendre com es du a terme aquest tipus de cultiu ja sigui pel tractament del sòl, el cultiu del producte i també la seva comercialització". "És molt interessant que la gent s'introdueixi de cada vegada més en aquest tipus de cultiu i per nosaltres és una prioritat promocionar-ho i marcar les fites d'allà on venim i cap on anam". En aquesta línia, Mora recordà el projecte "Nous Albercoquers" impulsat des de l'Ajuntament fa uns anys per tal de recuperar i promoure noves varietats del producte típic porrerenc.

En el decurs de la presentació de la diada, Jeroni Vera, director tècnics del CBPAE, ha donat a conèixer les estadístiques del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica de 2018, que s'adjunta.

La roda de premsa s'ha realitzat al costat del Molí de Son Porquer, finca productora ecològica de Vins Mesquida Mora.