Natura Parc i la Policia Local fan una campanya informativa destinada als propietaris de cans

21-Desembre-2015

L’Ajuntament de Porreres ha llançat una nova campanya informativa destinada específicament als propietaris de cans i sobretot a aquells que els passegen pels carrers del poble. 

L’objectiu no és altre que informar sobre les normes que específica la nova ordenança de protecció de l’animal i, sobretot, pel que fa a aquest document s’informarà sobre les obligacions que tenen els propietaris en matèria de neteja de la via pública, ja que al municipi hi continua havent un problema amb els excrements dels cans a la via pública sobretot a determinats espais com ara les rondes. En aquest sentit, la batlessa de Porreres, apunta que “molta gent continua deixant els excrements dels cans i alguns dels que les recullen dins bosses no les tiren en papereres sinó que les deixen al carrer”.

La campanya informativa serà realitzada per un agent de la Policia Local i un tècnic de la Fundació Natura Parc que faran diferents sortides i informaran als propietaris que han de recollir els excrements i dipositar-los en papereres habilitades a les rondes o als fems de casa seva i demanaran si porten una bossa. Així mateix, també demanaran si l’animal porta xip i si està al corrent de les vacunes.

En aquesta primera ronda informativa, en cas de topar amb alguna anomalia de les esmentades -no portar bossa, xip o no estar al corrent de les vacunes- s’informarà sobre les sancions que li poden recaure a l’empar de l’esmentada ordenança.

En aquest sentit, destacar que es sanciona amb 90 euros “l’abandonament d’excrements que puguin produir els cans, moixos i altres animals en les vies i espais lliures públics o privats de concurrència pública. Els propietaris o portadors dels animals estan obligats, baix la seva responsabilitat, a la immediata recollida dels excrements que puguin produir-se mitjançant la utilització d’embolcalls que permetin recollir-los i guardar-los de manera hermètica, i a dipositar-los de manera higiènicament acceptable als contenidors o recipients de residus sòlids urbans”.

També es sanciona amb 90 euros permetre que faci miccions a les façanes, portes, tanques i tancs d’edificis i mobiliari urbà o portar-los sense el pertinent xip. 

La no vacunació està sancionat amb 310 euros.