Presentat "Dissabtes de PAM a PAM", el mercat itinerant entre Porreres, Algaida i Montuïri "

12-Desembre-2017

Les batlesses de Porreres, Francisca Mora; la d'Algaida, Maria Antònia Mulet i el batle de Montuïri, Joan Verger, han presentat avui el mercat itinerant entre els tres municipis denominat "Dissabtes de PAM a PAM", que neix amb l'objectiu de promocionar les varietats i els productes agroalimentaris de proximitat com una alternativa complementària a la del mercat convencional, alhora que fomentar i potenciar l'artesania.

El mercat se celebrarà el primer (Porreres), segon (Algaida) i tercer (Montuïri) dissabte de cada mes, a partir del pròxim mes de març coincidint amb l'arribada de la primavera. El mercat tendrà 8 paradetes i ocasionalment en podrà tenir fins a 10 depenent de l'època de l'any o de la celebració d'alguna activitat extraordinària. A banda de productes ecològics, agroalimentaris i d'artesania, "a cada municipi se celebraran actes o activitats paral·leles com ara música, educatives o culturals per tal d'enriquir encara més aquest mercat.", ha puntat Maria Antònia Mulet.

Francisca Mora ha apuntat que aquest mercat dels dissabtes entre els tres municipis "és una il·lusió que es fa realitat". Joan Verger ha volgut apuntar que "aquest mercat es fa a tres municipis del pla per tal d'atreure gent cap als mateixos pobles però també cap a la comarca perquè els visitants puguin apreciar de tota la varietat que tenim al pla".

Els tres coincidiren en assenyalar que a banda del mercat en si, els "Dissabte de PAM a PAM" pretén també incentivar el mercat local i també fer accessible el mercat a totes aquelles persones que per motius laborals no poden assistir al mercat setmanal que als tres municipis celebren entre setmana.

Per a l'organització del mercat s'han encomanat parades de fusta artesanals que seran les mateixes a cada municipi, fet que unificarà la imatge a cada municipi.

Mora, Mulet i Verger volgueren destacar la tasca realitzada per les Agents d'Ocupació Desenvolupament Local (AODL'S) per la feina que han fet per tal que aquest mercat es pugui ser una realitat.

Així mateix, cal destacar que per a fer les tasques de muntar i desmuntar el mercat, s’ha contractat Nartha, una empresa socialment responsable, que fomenta la integració i la inserció laboral de persones amb discapacitat.