Porreres afegeix l'oli vegetal a la recollida selectiva a domicili

12-Juny-2019

S'ha de treure els dijous juntament amb el vidre 

Porreres, 11 de juny de 2019 L'empresa Melchor Mascaró, concessionària del servei de recollida selectiva a domicili de Porreres, iniciarà el vinent dia 20 de juny al municipi un pla pilot que inclou la recollida d'oli vegetal "porta a porta" , una fracció que se suma així al paper, envasos, vidre, rebuig, orgànic i bolquers. Cal recordar que també es recullen els trastos amb cita prèvia. 

Per tal d'impulsar la implantació de la retirada d'aquesta fracció, l'empresa lliurarà un embut per a facilitar l'abocament d'oli dins la botella de plàstic amb la qual es reurà l'oli. Aquests embuts es poden recollir a les oficines municipals de la Casa de la Vila. També es repartiran els dimarts de mercat (11 i 18 de juny) on es muntarà una parada informativa. Així mateix es durà a terme una reunió informativa, dijousdia 13 de juny, a les 20.00 h , a la biblioteca municipal. 

En el decurs d'aquesta campanya "Recicla oli vegetal", es pot reciclar oli d'oliva, de gira-sol, de llaunes de conserva, etc . L'oli s'ha de treure juntament amb el vidre, és a dir, els dijous entre les 10.00 i les 22.00 hores. 

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, explica que "tot i ser un pla pilot a Porreres, si funciona i dóna resultat, l'objectiu final és que aquest servei de recollida porta a porta de l'oli vegetal es consolidi i els veïnats ja no hagin de dur l'oli al parc verd". "Posam el màxim de facilitats als ciutadans perquè reciclin i gràcies a la seva col·laboració i implicació tenim bons resultats, ja que a 2018 la recollida selectiva arribà a un 84,4 per cent ", apunta.