Policia Local i Guàrdia Civil faran un pla anual d'actuació per aturar els robatoris

11-Gener-2018

La junta de seguretat reclamada per la batlessa de Porreres, Francisca Mora, per a tractar la polèmica dels robatoris dels darrers mesos al municipi, se celebrà ahir amb representants de la delegació del Govern central, del Govern de les Illes Balears, la Guàrdia Civil de Vilafranca i de la Policia Local de Porreres.

S'exposà que entre 2016 i 2017 s'han perpetrat 8 robatoris més al municipi, passant de 80 a 88. "El problema és que ha canviat la tipologia d'aquests robatoris. Abans la majoria es patien foravila i durant la nit, però ara es duen a terme entre les sis de l'horabaixa i les dotze de la nit i més al nucli urbà, això ha creat més alarma veïnal perquè se'n coneixen més casos, són més visuals i se'n parla més, a banda que augmenta la sensació d'inseguretat", explica la batlessa.

Davant aquesta situació, la Policia Local i la Guàrdia Civil elaboraran un pla anual d'actuació conjunt i coordinat per tal d'aconseguir tenir més presència al municipi. Aquest pla s'anirà mantenint, revisant i renovant en el temps si és necessari.

Així mateix, la batlessa de Porreres, aprofità la junta de seguretat per reclamar als representants del que es reforcin amb més agents tant el quarter de la Guàrdia Civil de Vilafranca com el de la Policia Local de Porreres, un cos que no es pot ampliar a causa de les limitacions estatals de la coneguda com a Llei Montoro.