L'Ajuntament de Porreres proposa fer un consorci per gestionar el polvorí militar

30-Maig-2019

S’ha celebrat l’acte de lliurament de claus per part del Ministeri de Defensa.

L'Ajuntament de Porreres proposarà al Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca la seva implicació en la gestió i conservació del polvorí militar del Puig d'en Femella de la localitat, amb la creació d’un consorci, del qual hi formaria part també el Ministeri de Defensa. 

En el decurs de l'acte oficial de lliurament de les claus per part del Ministeri de Defensa a l'Ajuntament porrerenc, la batlessa, Francisca Mora, ha anunciat que "una de les coses que farem serà negociar amb la resta d'administracions com són el Govern i el Consell de Mallorca per plantejar fer un consorci perquè el manteniment d'un espai com aquest és important i creim que la resta d'administracions hi poden intervenir i també treure'n profit i optimitzar recursos".

La cessió de l'espai és per tres anys prorrogables de forma automàtica a 75 més. En aquests primers anys, l'Ajuntament de Porreres durà a terme el centre d'interpretació del massís de Randa, un projecte pel qual ja té una partida de 60.000€ provinents de les mesures de compensació de la gravera de Son Amat i que està pendent de l'aprovació per part de la Conselleria de Medi Ambient, atès que la zona té la protecció d'Àrena Natural d'Especial Interès (Anei).

Finalment, l'Ajuntament rep la cessió de tots els espais i instal·lacions, inclòs el túnel d'1'2 quilòmetres i les 13 naus annexes del polvorí. En l'acte de lliurament de les claus, el representant de l'exèrcit, Víctor Pujol de Lara, Coronel en cap del Regiment d'Infanteria "Palma 47", ha declarat que "estam molt contents que una instal·lació militar que no estava en ús en aquests moments sigui usada per l'Ajuntament de Porreres". Ha afegit que "m'han dit que ara es perd un poc el misteri perquè segons em comenten molta gent volia visitar aquestes instal·lacions i ara ja ho podran fer".

La batlessa valorà també la cessió perquè "a la fi podem gaudir d'aquest espai, ja tenim les claus i a partir d'avui s'ha de fer un estudi per veure què es pot fer,a banda del centre interpretació del massís de Randa, hi ha moltes més infraestructures que es poden aprofitar per al bé del municipi, de les entitats, dels veïnats i veïnades que puguin venir a gaudir-ho".

Mora ha anunciat que "aviat farem unes jornades de portes obertes perquè la gent vengui i ho conegui i ho visiti i a poc a poc anar-ho dotant de serveis i d'una utilitat pel poble. Són unes instal·lacions bones, adequades per poder-hi fer moltes coses i crec que val la pena que hi facem feina".

Finalment, el Ministeri de Defensa cedeix totes les instal·lacions del recinte militar del Puig d'en Femella de Porreres.

Adjuntam el conveni i l'acte de lliurament on s'especifiquen totes les instal·lacions existents.