L'Ajuntament de Porreres elabora un pla d'acció per a la reactivació de l'activitat econòmica

07-Maig-2020
L'Ajuntament de Porreres està ultimant l'elaboració d' un pla de reactivació del teixit empresarial del municipi amb l'objectiu d'establir un full de ruta per fer front a la crisi de la COVID-19.

Aquest pla serà elevat al ple de l'Ajuntament de Porreres el dilluns vinent per tal de poder començar a dur a terme com més aviat millor les mesures més imminents. En aquest sentit, Xisca Mora apunta que " és un document obert i hem demanat a la resta de partits del Consistori que ens donin suport i ens ajudin a millorar-lo". Per això, es crearà una comissió de treball que es reunirà dijous de la setmana vinent i en el qual es debatran i consensuaran les noves mesures que se proposin.

Per tal de conèixer de primera mà les necessitats de les empreses i emprenedors de cada sector s'ha realitzat una enquesta al teixit econòmic local amb la finalitat de recaptar informació i estar al corrent de la seva situació.

La batlessa, Xisca Mora, explica que "aquesta pla es planteja com una eina dinàmica , que ajudi a marcar objectius comuns i a prioritzar actuacions i mesures per a la reactivació econòmica del municipi".

Estructuració del "Pla per a la reactivació econòmica"

El pla es divideix en tres grans apartats. En primer lloc, es recullen accions de caràcter fiscal, com l' endarreriment de la liquidació de tributs municipals per afavorir la liquiditat de les empreses, l'exoneració i bonificació de determinades taxes com la suspensió del cobrament de la taxa de l'escoleta o de la piscina municipal, la supressió per tot l'any de la taxa d'ocupació del domini públic amb taules i cadires, la supressió durant l'estat d'alarma de la taxa del mercat municipal, entre altres mesures.

En segon lloc , es planteja la reorientació dels programes del servei de promoció econòmica durant la crisi. "Es podran destinar una sèrie de recursos ja programats i pressupostats, i d'altres que sortiran del reajustament del mateix pressupost per destinar-los a formació, assessorament, promoció, comunicació, ajudes per a la dinamització comercial, etcètera", assenyala la batlessa.

El tercer, i últim bloc contempla una sèrie d'accions a emprendre durant i després del confinament com impulsar el comerç electrònic, realitzar accions de captació i fidelització de nova clientela, fomentar la compra al comerç local a través de vals de compra per reforçar l'economia circular del municipi i intentar mantenir al màxim els esdeveniments culturals, esportius, turístics, que contribueixen a la dinamització econòmica i estimulen l'afluència de visitants. "Caldrà ajudar a les empreses a adaptar-se a un nou escenari que, tot i que no sabem com serà, farà falta reactivar amb mesures específiques per cada sector afectat, també es necessitarà estimular el consum i la col·laboració entre les empreses del municipi, posant en valor el producte local, la venda per internet i els circuits de proximitat", conclou Xisca Mora.

Per altra banda, la batlessa afegeix que, a banda d'aquest pla de reactivació econòmica, se seguirà fent feina amb les famílies més necessitades i d'altres usuaris dels serveis socials municipals com s'ha fet fins ara i des del primer dia i també es durà a terme un pla de mesures socials.