La Policia Local de Porreres augmenta les hores de vigilància davant l'allau de robatoris

22-Desembre-2017

La Policia Local de Porreres fa hores extraordinàries davant l'allau de robatoris que s'han patit al municipi els darrers mesos a cases de foravila, del nucli urbà, alguns comerços i vehicles aparcats al carrer.

L'horari de la Policia Local és fins a les 00.00 hores, horari que pot complir la plantilla actual. "Com que a causa de la Llei Montoro no podem ampliar la plantilla, hem hagut de recórrer a les hores extraordinàries per poder augmentar la vigilància, tot i que a partir de mitjanit garantir la seguretat és competència de la Guàrdia Civil de Vilafranca", explica la batlessa de Porreres, Francisca Mora.

Però davant la manca d'agents que hi ha a aquest quarter per atendre la seguretat dels sis pobles del Pla que estan sota la seva vigilància (Montuïri, Ariany, Sant Joan, Vilafranca, Porreres i Petra) "hem decidit que dos agents facin hores extra per a vigilar el municipi des de les dotze de la nit fins a les quatre de la matinada i que patrullin, ja que són més o menys les hores en què es duen a terme la majoria de robatoris ", apunta Mora.

Davant aquesta problemàtica, la batlessa reclamà la celebració d'una junta de seguretat local urgent a Delegació de Govern i aquesta ja ha estat fitxada per dia 10 de gener de 2018. Damunt la taula hi haurà la problemàtica dels recents robatoris i la reclamació a Madrid per part de l'Ajuntament de Porreres de la urgent necessitat de dotar de més agents al lloc de la Guàrdia Civil de Vilafranca "perquè aquesta pugui millorar el servei i la vigilància als pobles".

MESURES PARAL·LELES

A banda d'aquest augment de les hores de vigilància i la reclamació de més presència de la Guàrdia Civil de Vilafranca, des de l'Ajuntament de Porreres s'emprenen altres mesures adreçades a la prevenció. Així, per exemple, el Policia Tutor farà una xerrada a l'associació de gent gran per tal d'aconsellar-los sobre les coses que poden fer a casa seva per evitar ser objecte de robatoris.

Així mateix, des de l'Ajuntament de Porreres demanen a la població en general prendre un seguit de mesures de precaució com ara no deixar cotxes oberts o assegurar-se de tancar bé les cases i no obrir a desconeguts. A foravila, es recomana no deixar estris de feina ni material valuós a la vista i telefonar a l'112 en cas que vegin algú sospitós o gent desconeguda deambulant per la finca o els voltants.