Celebrada la junta de seguretat local de Porreres

04-Octubre-2019

L’Ajuntament de Porreres ha reclamat a la Delegació del Govern central un document mitjançant el qual l’administració de l’Estat informi sobre les possibilitats d’augmentar la plantilla de la Policia Local de Porreres, limitada actualment per les restriccions estatals que marquen la Llei Montoro i per la taxa de reposició de policies. Aquesta fou una petició realitzada per la batlessa de Porreres, Francisca Mora, en el marc de la junta de seguretat local celebrada ahir.

Actualment, la plantilla de la Policia Local de Porreres està integrada per 6 funcionaris. Ara mateix però d’operatives n’hi ha dues de cobertes al 100% i una en reducció de jornada. L’Ajuntament de Porreres ha tret a concurs recentment tres places per a cobrir dues jubilacions i una plaça d’interí que marxà a fer feina a un altre municipi. Xisca Mora, explica que “en cobrir aquestes tres places que hem tret a concurs tendrem la plantilla completa pel que fa a agents però el que reclamam és saber fins a quantes places noves podem convocar per llei i volem que ens ho contestin per escrit les administracions competents”.

Així mateix, en el decurs de la junta de seguretat, l’Ajuntament de Porreres va demanar autorització a Delegació de Govern per a instal·lar càmeres de vigilància a diferents espais públics com ara la plaça de la Vila, el parc de n’Hereveta o la zona de la pista de futbol sala del camp de futbol.

Un cop més la batlessa demanà més col·laboració amb la Guàrdia Civil de Vilafranca per tal de dur a terme accions conjuntes amb la Policia Local i extremar les mesures de vigilància davant els problemes de delinqüència existents.

Finalment, s’acordà iniciar els tràmits per a signar el conveni que permetrà a la Policia Local de Porreres participar en la protecció de les víctimes de violència de gènere a través del sistema VioGèn.

A la junta de seguretat hi assistí la batlessa de Porreres, Xisca Mora; el regidor d’Interior, Jaume Martorell; Luis Coarasa, vicesecretaria general Delegació Govern; Vicente Moltó, capità de la Guardia Civil Manacor; Ramon Llabrés, cap de la Guardia Civil Vilafranca; Vicenç Martorell, director de l’ISPIB; el coordinari de la Policia Local de Porreres, Sebastià Mora i la cap de Protecció Civil, Esperança Mora.