Escut Porreres

Ajuntament de Porreres

Inici >> Noticies >> Reubicats tots els usuaris de la residència social de Porreres que tanca aquest mes

Reubicats tots els usuaris de la residència social de Porreres que tanca aquest mes

Els 32 usuaris de la residència social de Porreres, ja tenen nova ubicació. La consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago es desplaçà fins a la residència de Porreres acompanyada per Javier de Juan, vicepresident de l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials), on es reuniren amb la batlessa, Francisca Mora i el personal de la residència.

Segons informaren després de la reunió, dels 32 usuaris actuals, 16 ja han trobat una sortida a la situació per part de les mateixes famílies. Dels 16 restants, 6 tenen assignada una plaça a una residència pública perquè la seva situació és de prioritat social. Els 10 usuaris restants seran reubicats en diferents places de l'IMAS de forma temporal. Aquesta estada serà de 3 mesos, temps en el qual s'estudiarà i analitzarà cas per cas per tal de valorar si poden optar i no a una plaça pública. Si no és el cas, les famílies hauran de valorar les diferents opcions com ara acudir a una residència privada o optar per l'assistència a socials a domicili.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, valorà i destacà "la bona predisposició des del primer moment per part de la Conselleria de Serveis Socials, de l’IMAS i de la directora de la resudència, en un tema tan delicat com és el tancament d'aquesta residència i sobretot per trobar una sortida a les persones majors que hi estan internes".

Mora informà que la residència social tancarà finalment les seves portes dia 30 de novembre. A hores d'ara, continuen les negociacions amb el Bisbat de Mallorca per tal de poder ubicar un centre d'estades diürnes a una part de l'edifici.

Imatges: 
REUBICATS TOTS ELS USUARIS DE LA RESIDÈNCIA SOCIAL DE PORRERES