Presentada la II macrogala contra el càncer "La vida es bella"

10-Setembre-2019

La II macrogala musical contra el càncer "La vida és bella" que se celebra dissabte, dia 14 de setembre, a les 21.00 h, al parc de n'Hereveta de Porreres, ha estat presentada avui a l'Ajuntament porrerenc amb l'assistència de batles i regidors dels pobles organitzadors (Porreres, ses Salines, Campos, Felanitx, Montuïri, Vilafranca i Santanyí) i d'altres que pertanyen també a la junta comarcal de Llevant de l'Associació Espanyol Contra el Càncer (AECC), i que col·laboren també en l'esdeveniment com són Artà, Sant Joan o Vilafranca.

A la roda de premsa de presentació, la batlessa de Porreres, Francisca Mora, ha destacat "la importància per la gent, les famílies i pels malalts que té aquesta gala i de l'activitat de les juntes locals de l'AECC perquè els encoratja i dóna il·lusió i força per seguir lluitant".

Aina Mercadal, presidenta de l'AECC comarca del Llevant de Mallorca, ha aprofitat la presentació de la macrogala per a ressaltar que l'associació comarcal "compleix els objectius pels quals va néixer: apropar els serveis de l'associació als malalts i les famílies i ser la coordinadora entre totes les juntes locals que la conformen". En aquest sentit, destacat que ja hi ha creades 9 juntes locals dels 13 pobles de la comarca del Llevant que tenen l'Hospital Manacor com a referència i que als pobles on no n'hi ha s'estan fent les passes perquè sigui una realitat.

Pel que fa a la gala, el coordinador, Miquel Oliver, ha informat que hi participaran més de 200 persones dels 7 pobles. La temàtica seran les bandes sonores del cinema espanyol i de Hollywood i que cada poble participant tendrà una dècada assignada des del 1.940 fins a l'actualitat. Oliver va voler agrair la col·laboració dels 35 espònsors perquè "gràcies a ells els euros de la recaptació de l'entrada (10€) van directament a benefici de l'associació espanyola contra el càncer".

Finalment, el president de l'AECC a Balears, Javier Cortès, destacà que gràcies a la tasca de les juntes locals de l'AECC en les quals hi ha més de 400 voluntaris, "s'aconsegueix descentralitzar l'activitat de l'AECC" i, d'aquesta manera, "les famílies tenen més a prop els tres serveis de l'associació: la cultura de la salut, el suport als malalts i famílies i el suport a la recerca". En aquest sentit, informà que en l'actualitat es curen el 53 per cent dels càncers i que l'objectiu marcat és que a 2030 es puguin curar el 70 per cent.