Escut Porreres

Ajuntament de Porreres

Inici >> Noticies >> La Policia Local de Porreres augmenta les hores de vigilància davant l'allau de robatoris

La Policia Local de Porreres augmenta les hores de vigilància davant l'allau de robatoris

La Policia Local de Porreres fa hores extraordinàries davant l'allau de robatoris que s'han patit al municipi els darrers mesos a cases de foravila, del nucli urbà, alguns comerços i vehicles aparcats al carrer.

L'horari de la Policia Local és fins a les 00.00 hores, horari que pot complir la plantilla actual. "Com que a causa de la Llei Montoro no podem ampliar la plantilla, hem hagut de recórrer a les hores extraordinàries per poder augmentar la vigilància, tot i que a partir de mitjanit garantir la seguretat és competència de la Guàrdia Civil de Vilafranca", explica la batlessa de Porreres, Francisca Mora.

Però davant la manca d'agents que hi ha a aquest quarter per atendre la seguretat dels sis pobles del Pla que estan sota la seva vigilància (Montuïri, Ariany, Sant Joan, Vilafranca, Porreres i Petra) "hem decidit que dos agents facin hores extra per a vigilar el municipi des de les dotze de la nit fins a les quatre de la matinada i que patrullin, ja que són més o menys les hores en què es duen a terme la majoria de robatoris ", apunta Mora.

Davant aquesta problemàtica, la batlessa reclamà la celebració d'una junta de seguretat local urgent a Delegació de Govern i aquesta ja ha estat fitxada per dia 10 de gener de 2018. Damunt la taula hi haurà la problemàtica dels recents robatoris i la reclamació a Madrid per part de l'Ajuntament de Porreres de la urgent necessitat de dotar de més agents al lloc de la Guàrdia Civil de Vilafranca "perquè aquesta pugui millorar el servei i la vigilància als pobles".

MESURES PARAL·LELES

A banda d'aquest augment de les hores de vigilància i la reclamació de més presència de la Guàrdia Civil de Vilafranca, des de l'Ajuntament de Porreres s'emprenen altres mesures adreçades a la prevenció. Així, per exemple, el Policia Tutor farà una xerrada a l'associació de gent gran per tal d'aconsellar-los sobre les coses que poden fer a casa seva per evitar ser objecte de robatoris.

Així mateix, des de l'Ajuntament de Porreres demanen a la població en general prendre un seguit de mesures de precaució com ara no deixar cotxes oberts o assegurar-se de tancar bé les cases i no obrir a desconeguts. A foravila, es recomana no deixar estris de feina ni material valuós a la vista i telefonar a l'112 en cas que vegin algú sospitós o gent desconeguda deambulant per la finca o els voltants.