Escut Porreres

Ajuntament de Porreres

Inici >> Noticies >> Conveni entre Ajuntament i una associació animalista per al control dels moixos del poble

Conveni entre Ajuntament i una associació animalista per al control dels moixos del poble

El pla es basa en la creació de colònies controlades i l’esterilització.

El ple de l'Ajuntament de Porreres va aprovar un conveni de col·laboració entre l'administració local i l'associació animalista Amics d'en Roc i na Bet, per a la gestió de colònies controlades de moixos.

Amb aquest conveni, es pretén millorar la gestió de les colònies de moixos que viuen en l'entorn urbà. El procediment es basa en creació de colònies controlades de moixos i la seva posterior gestió mitjançant programes d'esterilització, tractament antiparasitari i retorn a la colònia.

L'objectiu d'aquesta metodologia té com a objectius "eliminar les molèsties produïdes per les colònies de moixos (per orines, vocalitzacions durant el període de zel, possibles baralles), controlar el nombre de moixos a les colònies i evitar-ne la superpoblació, reduir els riscs sanitaris i millorar la qualitat de vida dels moixos".

Els voluntaris de l'Associació Amics d'en Roc i na Bet duran a terme la creació de les colònies i tendran cura d'aquestes. També duran a terme les esterilitzacions, l'análisi de l'estat general i el marcatge dels moixos, que es realitzaran a clíniques veterinàries col·laboradores del municipi. Un cop fet això, el moix és retornat a la colònia. Per a fer front a aquestes despeses, l'Ajuntament ha habilitat una partida de 3.800 €.

Amics d'en Roc i na Bet és una associació de protecció i defensa dels animals, entitat sense afany de lucre legalment constituïda que té entre els seus objectius i finalitats emparar i protegir els animals.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, explica que "a alguns carrers i barriades de Porreres hi ha problemes dels moixos i les molèsties que ocasionen. Amb la creació d'aquestes colònies, es podran marcar i esterilitzar per evitar l'augment i les molèsties. Per a crear les colònies, es fa donant-los aliment a les zones que es pretenen convertir en aquests espais controlats".